0
maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur
0478 - 557 300

10 effectieve promotieartikelen voor evenementen

Steeds vaker zult u als bedrijf betrokken zijn bij evenementen. Of u organiseert zelf iets, of u neemt samen met andere bedrijven deel aan een grotere beurs. Het is hoe dan ook het moment om uw naamsbekendheid te vergroten. Maar welke promo-artikelen kunt u daar het best voor inzetten?

1 Polsbandjes

Op menig evenement wordt vandaag de dag gebruik gemaakt van polsbandjes. Natuurlijk is dat primair handig als toegangs- en leeftijdscontrole, maar het is ook bijzonder effectief als marketinginstrument. Afhankelijk van het doel en de gewenste kwaliteit kunt u kiezen uit tyvek, plastic, textiel en siliconen polsbandjes.

2 Vlaggetjes

Organiseert u een evenement waar naar verwachting veel jonge kinderen bij zullen zijn? Bijvoorbeeld op school, in een winkelcentrum of bij een horecagelegenheid op een weekenddag? Denk dan eens aan vlaggetjes met een creatieve opdruk; deze zullen zeker in de smaak vallen bij de kleintjes.

3 Ballonnen

Ballonnen bedrukken met logo

Geen enkel feestelijk evenement kan zonder bedrukte ballonnen. Tijdens een opening van een nieuw bedrijfspand, een bedrijfsfeest of de aankleding van uw stand op een groter evenemententerrein – een ballon is vrijwel altijd geschikt ter promotie. Bovendien is het een van de goedkopere promotiematerialen uit dit overzicht. 

4 Waterflesjes

Veel verfrissendere manieren om een merk onder de aandacht te brengen zijn er niet. Bedrukte waterflesjes zijn dan ook erg populair op evenementen om uit te delen aan bezoekers. Deze dorstlessers zijn ideaal promotiemateriaal op bijvoorbeeld sportevenementen, grote beurzen of festivals. Nog iets luxer? Laat dan bidons bedrukken.

Bent u niet zelf de organisator van het evenement? Stem dan even af met de organisator of u, in verband met eventueel aanwezige horeca op het terrein, gratis waterflesjes mag uitdelen.

5 Draagtasjes

Op veel evenementen, festivals en beurzen krijg je als bezoekers vanalles toegestopt. Van flyers, folders en goodies tot, uiteraard, relatiegeschenken en promotieartikelen. Niet iedereen zal eraan gedacht hebben een grote tas mee te nemen om al deze spullen in te stoppen. Hoe handig is het dan als u tasjes, uiteraard met uw opdruk, uitdeelt. Zo kan iedereen alle relatiegeschenken en andere cadeaus gemakkelijk meenemen en komt u nog eens extra onder aandacht. Let, net als bij de waterflesjes, wel op dat de organisator (mits u dit niet zelf bent) dit goedkeurt!

6 Lippenbalsem

Een promotieartikel dat met name bij vrouwen in de smaak valt en goed gebruikt wordt, is lippenbalsem. Met name in de koudere tijd van het jaar krijgen we wat sneller last van droge lippen.

Dit promotieartikel past met name bij bedrijven in de beauty- en verzorgingssector en doet het vooral goed op beurzen en events met een hoofdzakelijk vrouwelijke doelgroep. Onthoud dat het niet per se effectief is om lippenbalsem op een beautybeurs uit te delen – in deze omgeving zal het product misschien minder snel opvallen dan op bijvoorbeeld een vakantiebeurs.

7 Pennen

Geschenken bedrukken voor evenement

Misschien wel het populairste en breedst inzetbare promotieartikel uit deze lijst is de pen. Geschikt voor alle bedrijven, elk type evenement en voor elk budget.

Op open dagen, beurzen en zakelijke evenementen waar u nieuwe relaties verwacht, is het een kleine moeite om een aantal reclame pennen bij uw stand klaar te leggen. Bezoekers zullen de pen vaak als handigheid meenemen en daarmee is de kans groot dat zij op een later moment nog eens aan u terugdenken.

8 Partyprikkers

Bij een evenement hoort natuurlijk ook een lekker hapje en drankje. In het bijzonder bij events waar u niet het enige bedrijf bent, is het interessant om bedrukte partyprikkers op de schalen met hapjes in te zetten. Het vlaggetje met daarop uw merk in een lekker blokje kaas of een bitterbal zorgt voor een positieve associatie.

9 Keycords

Samen met de pen en de ballon is de keycord een 'all time favorite' in de evenementenwereld. Medewerkers van uw bedrijf kunnen een keycord omhangen terwijl zij aan het werk zijn op een event, maar de keycords kunnen tegelijkertijd uitgedeeld worden aan bezoekers.

10 Usb-sticks

De usb-stick is het laatste promotieartikel uit ons lijstje en wordt vooral gebruikt op zakelijke evenementen, beurzen en open dagen. De usb-stick is niet alleen gewild onder bezoekers en relaties die dagelijks veel met computers werken, maar bijvoorbeeld ook onder (middelbare) scholieren en studenten.

Omdat het geschenk zo bruikbaar is voor de ontvanger, heeft de usb-stick een redelijk lange attentiewaarde: mensen zullen dit niet snel weggooien en kunnen het product blijven gebruiken. Dit maakt het op de lange termijn dan ook waardevoller dan bijvoorbeeld een partyprikker of ballon.

Heeft u nog vragen over een van de bovenstaande promotieartikelen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, wij helpen u graag verder!

Terug naar boven