0
maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur
0478 - 557 300

Naar het park! 5 tips voor een geslaagde picknick

Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en overal groeien kleurrijke bloemen: het is lente! Door het aangename weer en de stijgende temperatuur krijgt een mens zin om naar de buiten te gaan. Het zachte, groene gras in het park lonkt. Het is tijd voor een goede picknick dit weekend. Met deze 5 tips houden uw relaties gegarandeerd een geslaagde picknick!

Ga zacht en droog zitten

Onmisbaar bij een picknick is natuurlijk een picknickkleed. Zo zit u altijd zacht, droog en schoon en voorkomt u dat u bij aankomst in het park eerst op zoek moet naar een stuk gras waarop u zonder kleed kan zitten. Een kleed van fleece neemt u bovendien gemakkelijk mee wanneer deze is opgerold. Kies voor een speels, kleurrijk patroon om uw picknickkleed gemakkelijk terug te vinden tussen de andere parkbezoekers.

Houd ongedierte uit eten en drinken

Het laatste wat u wilt, is dat al het lekkers dat u heeft meegenomen wordt verpest door een invasie van mieren en vliegen. Zorg er daarom voor dat uw eten en drinken goed verpakt is, bijvoorbeeld in cellofaan. U houdt uw sandwiches en salades bovendien extra vers door deze in een koeltas te doen. Zo zal de zon uw hapjes en drankjes niet verpesten en hoeft u zich geen zorgen te maken om warme broodjes en smeltend beleg.

Bescherm uzelf tegen de zon

Picknick in een zonovergoten park is vooral heel gezellig en ontspannend. Laat uw middag daarom niet verpesten door een brandende zon en neem voldoende voorzorgsmaatregelen zodat u niet verband. Wanneer u geen zin heeft om een parasol mee te slepen naar het park, helpen een zonnebril en een pet ook al een beetje. Onmisbaar is echter een tube zonnebrandcrème waarmee u uzelf en uw familie of vrienden beschermt tegen de zon.

Zorg voor voldoende verkoeling en verfrissing

Let op dat u tijdens de picknick voldoende vocht binnenkrijgt. Zo voorkomt u uitdroging en gaat u de kans op een zonnesteek tegen. Neem daarom voldoende water of frisdrank mee. Deze houdt u koud met een koeltas of door een thermosfles te gebruiken.

Neem een spelletje mee

Lekker languit op het picknickkleed genieten van de zon en het meegebrachte eten en drinken zal voor veel mensen als muziek in de oren klinken; maar niet iedereen kan urenlang niets doen. Zorg daarom voor wat extra vermaak en neem een spelletje mee. Zo heeft u echt niet per se een strand nodig om met een beachballset te kunnen spelen en neemt u gemakkelijk een pak kaarten mee.

 

Dit alles neemt u uiteraard mee in een grote picknickmand! Heeft u vragen over één van onze artikelen of advies nodig bij het uitzoeken van een relatiegeschenk, neem dan contact met op ons. Wij helpen u graag vrijblijvend verder!

Terug naar boven