Originele manieren om vrijwilligers te bedanken op Nationale Vrijwilligersdag

Originele manieren om vrijwilligers te bedanken op Nationale Vrijwilligersdag

Mensen die zich onvermoeibaar vrijwillig inzetten voor club, vereniging, organisatie of voor welk doel dan ook – die verdienen wel een bedankje! Daarom is er een Nationale Vrijwilligersdag in het leven geroepen. Op deze dag, die altijd op 7 december valt, worden ook de “Meer dan Handen” vrijwilligersprijzen uitgereikt.

Deze prijzen worden gegeven aan vrijwilligersorganisaties, -projecten en burgerinitiatieven maar ook aan vrijwilligers die op eigen houtje te werk gaan. Als er een uitzonderlijke prestatie is geleverd dit jaar, wordt er kans gemaakt op een vrijwilligersprijs. De genomineerden zijn via de website van Meer dan Handen (een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

Een vrijwilligersprijs is natuurlijk het ultieme bedankje, maar er zijn meer manieren om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Het gaat uiteindelijk om het gebaar van dankbaarheid, en dat kan u op verschillende manieren tonen.

Een Like voor vrijwilligersStylus Sleutelhanger Duim met Lampje

Het cadeautje wat u aan vrijwilligers weggeeft is al een bedankje op zich, maar met het geschenk zelf kan u ook alle kanten op. Iemand die zich dag en nacht, door weer en wind heeft ingezet verdient wellicht een wat luxer cadeautje dan iemand die wel eens komt helpen in het weekend.

Ook kan u te maken hebben met een beperkt budget. Dan is het leuk om met het presentje al gelijk uw boodschap duidelijk te maken: een artikel in de vorm van een duim of een hart zegt een heleboel, ook zonder bedrukking. Denk bijvoorbeeld aan een duimvormige sleutelhanger met lampje en stylusdop of een lampje in de vorm van een hartje.

Een persoonlijk cadeauLuxe pennen Charles Dickens

Wilt u vrijwilligers persoonlijker bedanken, laat de bedankjes dan personaliseren. Op aanvraag kunnen verschillende artikelen, zoals bijvoorbeeld schrijfsets, gegraveerd worden met de voor- en achternamen van alle vrijwilligers. Zo geeft u een uniek geschenk weg, dat net dat beetje extra heeft vergeleken met andere relatiegeschenken.

Een andere manier om een typische twist aan uw bedankje voor Nationale Vrijwilligersdag te geven, is om voor een full colour bedrukking te kiezen. Laat uw creativiteit de vrije loop, want bij full colour opdruk is geen idee te gek: wanneer u de afbeelding correct aanlevert, kunnen wij deze in bijna alle gevallen bedrukken met onze digitale printers. Er zijn steeds meer artikelen die u op deze manier kan laten bedrukken zoals bijvoorbeeld muismatten, mokken en ijskrabbers.

Kleding en textielproductenB&C bodywarmer Explorer

Op zoek naar een praktisch bedankje? Afhankelijk van het vrijwilligerswerk dat wordt gedaan, kan een textielproduct een heel handig cadeau zijn. Denk bijvoorbeeld aan polo’s, mutsen en bodywarmers om warm te blijven. Bedrukte kledingstukken hebben daarnaast als voordeel dat alle vrijwilligers goed herkenbaar zijn én dat u de kans krijgt om uw logo en/of naam extra onder de aandacht te brengen.

Op zoek naar andere bedankjes voor de Nationale Vrijwilligersdag of advies op maat? Neem contact op met onze medewerkers!