Promotiemateriaal voor de verkiezingen: zo bereidt u zich voor op de Tweede Kamerverkiezing

Promotiemateriaal voor de verkiezingen: zo bereidt u zich voor op de Tweede Kamerverkiezing

Op 15 maart is het zo ver: Nederland gaat naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezing. Intussen zijn de campagnes van alle politieke partijen losgebarsten en dat zijn er nogal wat dit jaar. Maar liefst 31 partijen hebben zich op tijd aangemeld voor de verkiezingen, hoewel er op het moment van het schrijven nog partijen af kunnen vallen. Om in deze grote groep op te vallen is het zaak voor het juiste promotiemateriaal te kiezen!

Want naast de concurrentie tussen de verschillende partijen willen kandidaten die op de kieslijst staan ook nog zichzelf promoten om de kans op een Kamerzetel te vergroten. Gelukkig zijn er genoeg manieren om extra onder de aandacht te komen buiten de traditionele aanplakbiljetten die op de daarvoor bestemde borden langs de weg verschijnen.

Traditioneel promotiemateriaalPromotiemateriaal verkiezingen ballonnen

Misschien klinkt het niet aantrekkelijk om ‘normaal’ promotiemateriaal aan te schaffen, dat doen immers alle partijen. Maar eigenlijk is dat juist een argument om het wel te doen: het is namelijk een hele gemakkelijke en betaalbare manier om het logo en de naam van uw politieke partij in beeld te krijgen. Zeker in combinatie met de hoofdkleuren van de partij kunnen bijvoorbeeld bedrukte ballonnen aan voorbijgangers tonen: hier staat deze politieke partij.

Ook praktische promotieartikelen doen het goed in verkiezingstijd. Denk aan eenvoudige producten zoals zadelhoesjes, luciferdoosjes en boodschappentasjes. Voor de zwevende kiezer altijd handig om te hebben en voor de uitdeler een garantie dat de naam en het logo van de partij in de aanloop naar 15 maart vaak onder de aandacht komen.

Winterse artikelenPromotiemateriaal verkiezingen paraplu

Gezien het winterweer dat in Nederland ook in februari en maart nog zorgt voor kou en regen, zijn seizoenproducten zoals lippenbalsem en handenwarmers voor de Tweede Kamerverkiezing goede promotiematerialen. Gaat het promotieteam van uw partij tijdens een regenachtige dag de straat op, geef hen dan paraplu’s met opdruk mee. Hierdoor blijven ze zelf droog en hebben ze gelijk een geschenk voor mensen die zich ter plekke inschrijven voor bijvoorbeeld een mailinglijst of zelfs als lid.

Ludiek promotiemateriaal

Door traditionele artikelen zoals ballonnen te gebruiken valt u op en door geschenkjes uit te delen blijft u langer onder de aandacht met uw naam en logo. Een goede basis voor het promoten van iedere politieke partij. Om echt indruk te maken op de kiezer is het echter altijd een goed idee om na te denken over een artikel dat andere partijen juíst niet gebruiken.

Promotiemateriaal verkiezingen stressbalNou zijn er een heleboel verschillende relatiegeschenken beschikbaar, maar op zichzelf zullen deze wellicht niet zo’n indruk maken. Door de juiste boodschap erop te drukken, of door de artikelen te combineren met een flyer of een ander artikel, kunt u wel een ‘wow-effect’ creëren.

Materiaal dat u kunt gebruiken hierbij zijn bijvoorbeeld het rode stempotlood, het stadionkussen (“wij bezorgen u een zetel, bezorgt u er ons ook één?”) of anti-stress figuren (“vanaf 15 maart een regering zonder stress”) – ook al klinkt het een beetje flauw, de ontvanger onthoudt het wel langer!

Op zoek naar promotiemateriaal voor uw partij? Als u er niet uitkomt, staan onze medewerkers altijd klaar om u te helpen met uw zoektocht naar de beste artikelen. Neem vrijblijvend contact op.