Relatiegeschenken voor kappers: 3 kapsalon promotietips

Relatiegeschenken voor kappers: 3 kapsalon promotietips

Voor een kapsalon is klantenbinding misschien wel het belangrijkste promotiemiddel dat er is. Een tevreden klant is immers een trouwe klant, die voor de volgende knipbeurt ook weer in jouw kappersstoel plaatsneemt en niet in die van de concurrent. Bovendien levert een terugkerende klant meer klandizie op: door positieve mond-tot-mond reclame zullen vrienden en familieleden eerder geneigd zijn om jouw kapperszaak een bezoek te brengen. Een goede service, uitstekende kwaliteit en natuurlijk klantvriendelijkheid, dragen hieraan bij. Relatiegeschenken kunnen vervolgens net die kers op de taart zijn, die ervoor zorgt dat klanten niet gewoon tevreden zijn, maar buitengewoon blij zijn met jou als kapper. Niet voor niets is ‘relatiegeschenken kapper’ een veelgebruikte zoekterm op onze website. Door af en toe een aardigheidje mee te geven, met een tekst en logo, zal men jouw kapsalon niet snel vergeten. In dit artikel geven wij 3 goede promotietips.

 

Tip 1: Laat een pen bedrukken als kapsalon relatiegeschenk

 

strandballen bedrukken

Om van een succesvol bereik verzekerd te zijn, is pennen bedrukken en weggeven een goed kapsalon relatiegeschenk idee. Je kunt de pennen cadeau doen aan klanten, maar ook meenemen als promotieartikel tijdens een kappersbeurs. Een balpen wordt zelden weggegooid en vaak meegenomen in de tas of neergelegd op het bureau. Zo komt de naam van jouw kapperszaak soms wel meerdere keren per dag onder de aandacht. En als de ontvanger de pen niet meer heeft, dan is de kans groot dat je ergens anders bekend wordt, want een balpen verwisselt soms tot wel 7 keer van eigenaar! Kies bijvoorbeeld voor de populaire Balpen Oslo die verkrijgbaar is in maar liefst 9 verschillende kleuren, zodat er altijd een pen is die past bij de huisstijl van jouw salon. Liever een pen met een twist? Dan is een pen met touchscreenfunctie misschien een leuk alternatief. Deze zogenaamde stylus pennen hebben een dopje, vaak op de achterkant van het artikel, waarmee apparaten zoals smartphones, tablets en navigatiesystemen eenvoudig te bedienen zijn.

 

Tip 2: Verwen je klanten met een persoonlijk geschenkhaarborstel bedrukken

Een bezoekje aan de kapper is voor veel mensen een momentje voor jezelf. Je haren laten wassen met de beste shampoo, knippen en weer mooi in model laten brengen, terwijl je onder het genot van een kopje koffie of thee de laatste roddels doorneemt. En na afloop stap je naar buiten met een fris, nieuw kapsel. Persoonlijke cadeaus zijn daarom perfecte relatiegeschenken voor een kapsalon. Denk aan een haarborstel, een lippenbalsem, handcrème of een zachte handdoek met geborduurd logo. Met deze kapper relatiegeschenken kunnen jouw klanten dat positieve gevoel nog lang vasthouden en er ook tussendoor goed verzorgd uitzien. Deze Haarborstel met spiegel is bij uitstek een te gekke giveaway om een nieuw kapsel te onderhouden. Laat de opklapbare haarborstel bedrukken en geef deze mee aan de klant na zijn of haar bezoek. Vooral vrouwen zullen het handige borsteltje met spiegel maar al te graag in de tas gooien, want het kan zomaar van pas komen, bijvoorbeeld na een fietstochtje met stevige tegenwind. De haarborstels zijn al te verkrijgen vanaf € 0,51 per stuk.

 

Tip 3: Ga voor seizoensgebonden relatiegeschenken voor kappers

pennen bedrukkenVeel mensen veranderen hun kapsel met het wisselen van de seizoenen. Als kapper kun je hierop inspelen met seizoengebonden relatiegeschenken die je kunt laten bedrukken met een passende boodschap en natuurlijk het logo van de kapsalon. Zo trekken we er in de lente weer massaal met z’n allen op uit. Lekker fietsen, wandelen of picknicken in de warme voorjaarszon. Bidons bedrukken of zonnebrillen bedrukken zijn dan ook leuke ideeën voor het voorjaar. In de zomer gaan veel mensen op vakantie en zijn typische strandproducten zoals de Opblaasbare strandbal Colour populair. In de herfst, als het vaker regent, maak je jouw klanten blij met een praktische paraplu, die het nieuwe kapsel mooi droog houdt en in de winter komt een handige ijskrabber of een paar warme handschoenen altijd goed van pas als kappers relatiegeschenk.

Al deze en meer relatiegeschenken voor kappers vind je op onze website. Ben je op zoek naar een passend relatiegeschenk voor jouw kapsalon en kun je wel wat advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag alle vragen over ons assortiment, de mogelijkheden en het bedrukken van de artikelen.

folder-open Blog