0
Op werkdagen bereikbaar tot 21:00
0478 - 557 300

Relatiegeschenken voor kappers: 3 kapsalon promotietips

Balpen bedrukken als promotie

Voor een kapsalon is klantenbinding misschien wel het belangrijkste promotiemiddel dat er is. Een tevreden klant keert immers weer terug naar u wanneer het tijd wordt voor de volgende knipbeurt. Bovendien levert een terugkerende klant meer klandizie op: door middel van positieve mond-tot-mond reclame zullen er misschien wel vrienden of familieleden langskomen om uw kapsalon eens uit te proberen.

Klantenbinding begint natuurlijk op het moment dat uw klant binnenkomt: door middel van een goede service, een aardigheidje, denk aan het aanbieden van een kopje koffie, en uiteraard een geweldige knipbeurt doet u er alles aan het de klant naar de zin te maken. Maar ook wanneer de klant vertrekt kunt u ervoor zorgen dat uw naam onder de aandacht blijft en een positief gevoel opwekt bij de klant. Door een aardigheidje mee te geven, met uw opdruk erop, zal men uw kapsalon niet vergeten.

Tip 1: Reclame pen of ander gebruiksartikel

Om van succesvol bereik verzekerd te zijn, bedrukt u als kapper een gebruiksartikel als relatiegeschenk. De meeste populaire keuze in deze hoek is de balpen; deze wordt zelden weggegooid en vaak meegenomen in de tas of neergelegd op het bureau. Zo komt u soms wel meerdere keren per dag onder de aandacht. En als de ontvanger uw pen niet meer heeft, is de kans groot dat u ergens anders bekend wordt, want een balpen verwisselt soms tot wel zeven keer van eigenaar! Ook artikelen zoals USB sticks en powerbanks worden vaak voor langere tijd gebruikt en zullen leiden tot positieve reacties, al zijn deze artikelen wat duurder dan de balpen.

Tip 2: Haarborstel

Wat is een betere manier om een nieuw, fris kapsel te onderhouden dan met een haarborstel met uw opdruk? Laat een opklapbare haarborstel bedrukken en geef deze mee aan de klant na zijn of haar bezoek. Vooral vrouwen zullen het handige borsteltje maar al te graag in de tas gooien, want het kan zomaar van pas komen, bijvoorbeeld na een fietstochtje met stevige tegenwind. De uitklapbare haarborstel is al te bestellen met opdruk vanaf 200 stuks à € 0,71 per stuk.

Tip 3: Seizoensgebonden artikelen

Een goede manier om zeker te zijn dat uw opdruk onder de aandacht komt is door in te spelen op het huidige of aankomende seizoen. In de lente gaan we voor het eerst buiten zitten, of steken we voor het eerste de barbecue aan: het bedrukken van een barbecue aansteker levert u in de lente en zomer veel aandacht op. In de zomer gaan veel mensen op vakantie en zijn typische strandproducten zoals de opblaasbare strandbal en de frisbee populair. In de herfst kan u gaan voor een paraplu en in de winter voor een ijskrabber of warme muts.

 

Populaire relatiegeschenken » 

Terug naar boven