Druktechnieken

Ben jij klaar om op te vallen? Met onze speciale druktechnieken maak je van jouw merk een ware beleving.

 

Tampondruk

Bij de tampondruk wordt er gewerkt met een transparante film (dit is een soort negatief) waar jouw logo en/of opdruk op staat. Met behulp van deze transparante film wordt er een lichtgevoelig laagje (een cliché) gecreëerd op een metalen of kunststof plaatje. De film wordt op het plaatje gelegd en door middel van UV licht wordt het plaatje belicht. Hierdoor wordt het laagje op het cliché verwijderd en zal jouw tekst en/of logo dieper liggen dan de rest van het plaatje.

De tamponprint machine legt inkt over het cliché en een mes trekt deze schoon, waardoor er alleen inkt over blijft in het diepere gedeelte van het cliché. Door middel van de stempel, oftewel tampon, wordt het inkt opgepikt en vervolgens op het artikel gedrukt.

Tampondruk is een bedrukkingtechniek met scherpe contourlijnen en is zeer geschikt voor het bedrukken van ronde of bolle artikelen. Denk bijvoorbeeld aan pennen, klokjes etc.

 

In het kort:

Geschikt voor holle en bolle oppervlakken
Beste prijs optie
Meest gebruikte techniek voor pennen
Scherp logo
PMS kleuraccuraat 

 

Single pass

Fullcolour print, voor de prijs van 1 kleur! Met deze digitale printtechniek profiteer je van lagere printprijzen en betere resultaten. Via deze machine kunnen al meer dan 25 van onze bestverkochte artikelen worden bedrukt. Betaal minder en verhoog de kwaliteit.

 

Transfer

Bij transferdruk word jouw logo en/of tekst eerst in spiegelbeeld aangebracht op speciaal transferpapier. Na de laatste drukgang wordt de lijm aangebracht. Met een warmtepers wordt er een bepaalde temperatuur gegenereerd, waardoor de inkt van het papier loskomt. Wanneer het transferpapiertje wordt verwijderd zal jouw logo en/of tekst achterblijven op het artikel.

Bij transferdruk wordt er onderscheid gemaakt tussen zeefdruk transfer en digitale transfer. Bij zeefdruk transfer wordt er door middel van zeefdruk per opdrukkleur een opdruk aangebracht op het transferpapier. Digitale transfer werkt zoals een normale printer, waarbij een opdruk door middel van een kleurenprinter wordt aangebracht op het transferpapier.

Transferdruk is zeer geschikt voor fijn, uitgespaarde teksten en opdruk in meerdere kleuren. Dit bedrukkingtechniek wordt veelal gebruikt op mokken en ‘zachte’ materialen, zoals t-shirts, polo’s en petjes.

 

In het kort

Geschikt voor geweven en flexibele materialen
Meerkleurige ontwerpen mogelijk

 

Digitale transfer


Kies voor kwaliteit met grootste impact! Met onze full colour digitale transfer laten we jouw ontwerp tot leven komen op geweven en flexibele materialen. Dit dankzij een groot drukoppervlak, fotokwaliteit opdruk en haarscherpe details. 

 

In het kort:

Full colour digitale print
Fotokwaliteit opdruk
Geschikt voor geweven en flexibele materialen
Hoge kwaliteit

 

Zeefdruk

Zeefdruk is een doordruktechniek dat werkt met een zeefdrukraam van polyester gaas. Het zeefdrukraam is voorzien van een lichtgevoelig laagje. Op het zeefdrukraam wordt vervolgens jouw logo en/of tekst aangebracht door middel van een film (negatief) en belicht door UV licht. De onbelichte delen worden vervolgens weggespoeld van het gaas, waardoor de inkt zijn doorgang kan vinden.

De inkt wordt op het raam aangebracht en met een rakel (mesvormig gereedschap) uitgesmeerd. Hierdoor wordt de vorm van uw logo en/of tekst op het artikel afgedrukt.

Bij zeefdruk is er sprake van een hoge inktoverdacht, waardoor er een optimale dekking ontstaat. Hierdoor is de bedrukkingtechniek zeer geschikt voor vlakke artikelen met een wat grovere structuur, zoals textiel, paraplu’s en tassen.

 

In het kort:

Geschikt voor geweven en flexibele materialen
Groot printoppervlak
Grote kleurvakken mogelijk
Krasbestendig

 

Rondzeefdruk


De rondzeefdruk werkt hetzelfde als de zeefdruk, maar is dan geschikt voor onvlakke oppervlaktes die bijvoorbeeld bol of hol zijn, zoals flessen. 


In het kort:

Geschikt voor rond items
Grote opdruk op flessen

 

Blinddruk

Door op de drukplaat een reliëf aan te brengen en deze daarna met hoge druk en warmte (+/- 180 graden) op het artikel te drukken blijft dit reliëf op het artikel achter.

Blinddruk wordt voornamelijk gebruikt op (kunst)leren artikelen en zorgt voor een chique uitstraling. 

 

In het kort:

Geschikt voor items met een zachte bovenlaag, zoals 3076, 2889
3D
Permanent
Ook beschikbaar met zilver- of goudfolie

 

Foliedruk
 

De foliedruk werkt in principe hetzelfde als blinddruk. Op de drukplaat wordt een reliëf aangebracht dat met hoge temperatuur en druk in het artikel wordt geperst. Hierdoor ontstaat er als het ware een verdieping dat voorzien wordt van folie.

Foliedruk is mogelijk in de kleuren zilver, goud, wit of zwart en geeft een luxe uitstraling aan (kunst)leren artikelen.

 

Mega sublimatie

Sublimatie wordt vooral gebruikt bij keramiek artikelen, zoals mokken. Bij sublimatie wordt jouw logo en/of tekst op een speciaal soort transferpapier gedrukt. Door het papier, waar de opdruk op staat, te verhitten wordt de opdruk op het artikel gedrukt. De mok heeft een coating met een polyester vezel. Bij het afkoelen sluit de vezel zich weer waardoor de inkt opgesloten zit in de mok.

Met sublimatie kunnen er meerdere kleuren tegelijk gedrukt worden voor een extra mooi en luxe resultaat. Mokken kunnen ook bedrukt worden door middel van rondzeefdruk, zoals op video hiernaast, waarbij één zijde van de mok bedrukt kan worden.

 


In het kort:

Rondom bedrukken mogelijk
Vaatwasserbestendig
Fotokwaliteit opdruk
Extra groot printoppervlak 

 

 

Hout laser graveren

 

Gravering door middel van lasers zorgt ervoor dat zowel gelakt als ongelakt hout gegraveerd kan worden. De laser wordt aangestuurd door de computer, waardoor het kleinste detail van jouw logo en/of tekst zichtbaar zal zijn.

Graveren zorgt voor een luxe en elegante uitstraling en wordt veel gebruikt bij op luxe pennen en pennensets. Daarnaast is het met lasergravering ook mogelijk om jouw artikelen te personaliseren.

 

In het kort: 

Geschikt voor lichte houtsoorten, bamboe en kurk
Permanent
3D
Eco uitstraling
Let op: Elk stuk hout is uniek, elke gravering dus ook. 

 

Metaal laser graveren

Gravering door middel van Fiber-lasers zorgt ervoor dat zowel gelakte als ongelakte metalen gegraveerd kunnen worden. De laser wordt aangestuurd door de computer, waardoor het kleinste detail van jouw logo en/of tekst zichtbaar zal zijn.

Graveren zorgt voor een luxe en elegante uitstraling en wordt veel gebruikt bij op luxe pennen en pennensets. Daarnaast is het met lasergravering ook mogelijk om jouw artikelen te personaliseren.


In het kort: 
Geschikt voor metalen, zoals RVS en aluminium
Permanent
3D
Let op: Sommige producten hebben een gekleurde onderlaag die toont na lasergraveren

 

Mega Laser


De MEGA laser druktechniek is een super grote versie van de laser gravering optie die we al bieden. De laser brandt de bovenlaag van een product weg, dit creëert een subtiel, driedimensionaal effect. Sommige van onze aluminium en roestvrijstalen flessen hebben een gekleurde bovenlaag. Bij lasergravering komt de metaalkleurige onderlaag tevoorschijn. Zo ontstaat er een contrast waardoor het logo meer opvalt.

 

In het kort: 

Extra groot printoppervlak (max 50 x 100 mm)
Geschikt voor zeer gedetailleerde ontwerpen
Permanente opdruk
3D
Zelfs mogelijk op oneven oppervlakken en kegelvormen
Ook geschikt voor metaal en bamboe

 

Digitale druk

Bij digitaal printen wordt jouw artikel bedrukt op een vergelijkbare manier als waarop je thuis een A4'tje zou bedrukken. De artikelen worden in een mal gelegd en vervolgens in de printer om ze te laten bedrukken. Digitaal printen is perfect om artikelen in full colour te bedrukken en worden zelfs de kleinste details afgedrukt. Daarnaast is het met digitaal printen ook mogelijk om artikelen te personaliseren.

Digitaal printen wordt vooral gebruikt op artikelen met een vlakke oppervlakte, zoals notitieboekjes, schuifpuzzels, maar bijvoorbeeld ook de Dopper Original.

 

In het kort: 
Geschikt voor platte oppervlakken
Full colour digitale print
Geen extra kosten per kleur
Eén keer instelkosten
Fotokwaliteit opdruk

 

 

360 lasergravering

De 360 laser is de uitgelezen techniek waar creativiteit en precisie samenkomen. Van fijne lijnen tot de kleinste details, de laser creëert een subtiel en driedimensionaal effect waardoor jouw ontwerp hoge kwaliteit uitstraalt. 

 

In het kort:
360 graden rondom gravering

 

360 fullcolour print


Ideaal voor merken die op zoek zijn naar een geschenk met maximale impact vanuit elke hoek! De 360 graden print in full colour. Laat een van onze flessen rondom op maat bedrukken en laat zien waar jouw bedrijf voor staat. Zo profiteer je van meer ruimte voor creativiteit en naamsbekendheid. 

 

In het kort:
360 graden rondom bedrukking
Full colour digitale print
Fotokwaliteit opdruk
Maak details glanzend met spotvernis

 

Borduren


Met borduren word jouw logo en/of tekst op een originele manier op het artikel geplaatst door middel van naald en garen. Borduring is mogelijk op twee manieren: vlakke borduring waarbij de het borduursel bijna gelijk is aan het artikel en 3D borduring waarbij het borduursel als reliëf op het artikel geplaatst is.

Borduren wordt als bedrukkingstechniek vaak gebruikt voor polo’s, jacks, bodywarmers en badtextiel. Het zorgt voor een exclusieve uitstraling.

Hulp nodig?


Wij denken graag met je mee als het gaat om het kiezen van de juiste bedrukking. We kijken hierbij naar het gekozen artikel, jouw wensen en de huisstijlkleuren die bij het logo passen.