Hoe lever ik mijn logo aan?

Aanleveren van beeldmateriaal

 

De impact van relatiegeschenken, bedrukt met uw naam, logo en/of persoonlijke boodschap, is groter dan het gebruik van andere communicatiemiddelen. Uw bedrukking heeft meer impact, trekt meer de aandacht en blijft daardoor langer hangen bij de ontvangers. Benieuwd naar alle voordelen? Lees meer op de speciale pagina over de meerwaarde van relatiegeschenken en bekijk hieronder de aanleverspecificaties.

 

Formaten en specificaties
U kunt uw relatiegeschenk laten bedrukken met een logo, tekst of afbeelding. Beeldmateriaal kunt u uploaden in de volgende formaten:

  • Vector .AI bestand (Adobe Illustrator)
  • Vector .EPS bestand
  • Vector .PDF bestanden

 

Let hierbij op het volgende:

  • Voor full color print is een resolutie van 300 dpi vereist
  • Voor full color print gebruik maken van CMYK kleurprofiel
  • Voor meerkleurige en eenkleurige bedrukking kunt u gebruik maken van een PMS kleurcode
  • Voor bestanden in grijswaarden is een resolutie van 300 dpi vereist
  • Voor bitmap bestanden is een resolutie van 1200 dpi vereist

 

Niet-gebruikelijke lettertypen kunt u meesturen (als .ttf, .fnt of .otf bestand) of u kunt alle lettertypen omzetten naar contourlijnen.

Niet zeker of uw bestand aan de voorwaarden voldoet? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

 

Andere manieren om aan te leveren

Tijdens het bestellen kunt u uw logo eenvoudig uploaden. Andere opties van aanleveren zijn:

 

  • Per e-mail aanleveren, naar verkoop@vanheijster.nl, tot een bestandsgrootte van 5MB. Grotere bestanden kunt u eenvoudig verkleinen, door ze te comprimeren met een programma als Winrar of Winzip.
  • Wanneer het bestand groter is dan 5MB, dan kunt u het bestand ook naar verkoop@vanheijster.nl versturen via een externe service waarmee u grote bestanden kunt versturen zoals wetransfer.com.

 

Let op: Geef bij verzending duidelijk aan om welke bestelling het gaat en wat uw bedrijfs- en contactgegevens zijn!

Hulp nodig?

Heeft u uw logo, boodschap of tekst niet in het juiste formaat beschikbaar? Laat deze dan namaken door onze studio. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Ik adviseer je graagIk adviseer je graag

Vector- of raster afbeelding


Logo’s worden meestal als vectorafbeelding gemaakt, omdat een vectorafbeelding bij vergroting altijd scherp blijft. Ook kunnen specifieke kleuren worden vastgelegd in zogenaamde kleurcoderingen, waardoor er altijd in de juiste kleur wordt gedrukt. Vectorafbeeldingen worden vaak gemaakt in Adobe Illustrator, Scalable Vector Graphics en PostScript.

 

Drukkleuren


Tijdens het bestelproces kunt u de gewenste drukkleuren kiezen. Natuurlijk zijn andere kleuren ook mogelijk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de specifieke kleuren van uw huisstijl.

Specifieke drukkleuren kunt u doorgeven aan de hand van exacte PMS kleurcodes. De gekozen PMS kleur kan, na de bedrukking, enige kleurafwijkingen veroorzaken door de ondergrond van het te bedrukken artikel. Dit komt met name voor bij transparante artikelen. Indien een specifieke drukkleur niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat er te weinig contrast is tussen de kleur van het artikel en de drukkleur, wordt er altijd contact met u opgenomen en ontvangt u een passend advies. 

 

Bij full color wordt er gebruik gemaakt van de vier basiskleuren cyaan, magenta, yellow (geel) en black (zwart) - oftewel CMYK. Met deze kleurencombinatie kunnen alle mogelijke ontwerpen gedrukt kunnen worden. Van eenvoudig logo tot grote, kleurrijke foto. Voor bedrukking in full color kan een vector afbeelding of een raster afbeelding met resolutie 300 dpi (op ware grootte).

 

Lettertypen en tekengroottes


Uw tekst kan in kleine letters of in hoofdletters bedrukt worden. Bij uw online bestelling kunt u uw gewenste lettertype aangeven. Soms is het niet mogelijk om een bepaald lettertype te kiezen, omdat het resultaat, bijvoorbeeld in combinatie met de kleur van uw keuze, geen goed resultaat geeft. U krijgt dan een passend advies over een geschikt alternatief.