Waar wij voor staan - Sourcing

Om onze klanten van een zo goed mogelijke service te voorzien doen wij veelal zaken met het buitenland. Bij elke stap in de keten zorgen wij ervoor dat alles tot in de puntjes klopt. Dit kunnen wij niet alleen, dus hebben wij al een jarenlange samenwerking met de Foreign Trade Association (FTA) en werken wij volgens de ISO 26000 norm.

 

FTA

Met ons lidmaatschap bij FTA, zijn wij een actieve deelnemer aan het Business Social Compliance Initiative (BSCI). Hiermee staan wij achter de kerntaken van deze organisatie en handelen wij ook enkel met fabrikanten die hieraan kunnen voldoen. De belangrijkste kernthema's binnen BSCI zijn:

 

  • Begrip tussen alle betrokken partijen inclusief NGO's, lokale overheden en arbeidsorganisaties

 

  • Opleidingen en trainingen voor zowel fabrikanten als leveranciers

 

  • Auditing door een onafhankelijke partij waarbij 13 kernthema's, waaronder No Child Labour, Ethical Business Behavior en Decent Working Hours onder de loep worden genomen

 

 

RoHS en WEEE

Naast dat onze artikelen erg leuk zijn, zorgen wij er ook voor dat ze verantwoord zijn. Dit doen wij door al onze artikelen te testen om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan alle richtlijnen en hierdoor de vereiste certificaten krijgen. Hierbij volgen wij o.a. de richtlijnen van RoHS (Restriction of Hazardous Substances) en WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment).

 

Wil je meer weten over deze certificering of wil je weten welke toetsingen jouw gekozen relatiegeschenk heeft gehad? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.