3 ultieme tips om energie te besparen als ondernemer

3 ultieme tips om energie te besparen als ondernemer

Van hogere transportkosten tot stijgende energierekening, ondernemen wordt steeds duurder. Hoe gaan wij daarmee om en wat kunnen we doen om energie te besparen. Er zijn verschillende mogelijkheden om hier op in te spelen. Wij geven je drie belangrijke tips om als ondernemer te besparen op jouw energierekening.

Voorkom sluipgebruik

Veel ondernemers zijn vanuit duurzaamheid al steeds bewuster bezig met hun energiegebruik. Stappen die bijvoorbeeld gezet worden zijn het plaatsen duurzame verlichting, zoals LED in plaats van TL, en deze koppelen met bewegingsdetectors.

Wat veel ondernemers echter vergeten is dat er stiekem veel energie wegsluipt wanneer je apparaten op stand-by laat staan. Onopgemerkt zullen deze apparaten dag en nacht elektriciteit vragen. Denk hierbij niet alleen aan je PC’s, maar ook aan je koffiezetapparaten, computers en printers.

Stimuleer thuiswerken, maar vergeet je medewerkers niet

Thuiswerken is in veel bedrijven een standaard geworden. Juist in deze tijd is het mooi om dit verder te stimuleren. Met thuiswerken bespaar je op reistijd, reiskosten, brandstof en CO2-uitstoot. Het is dus niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

Maar uit het oog is natuurlijk niet uit het hart. Juist bij thuiswerken is het belangrijk om connectie te houden met je medewerkers. Stuur je personeel bijvoorbeeld een lekker warm bedrukt fleece dekentje of een kaarsje met logo op. Hiermee laat jij zien dat jij ook in deze koude dagen aan hun denkt. Dit zorgt voor een goede binding tussen medewerker en organisatie.

Kies voor zonne-energie

Zonnepanelen zorgen op meerdere manieren voor verduurzaming. Door gebruik te maken van zonnepanelen kun je op een natuurlijke manier energie opwekken voor je onderneming. Dat kan op grote schaal voor je hele organisatie en kantoorpand, maar dat kan ook op kleine schaal. Heb je er bijvoorbeeld al aan gedacht om zonne-energie opladers in te zetten voor het opladen van kleine apparaten, zoals een mobiele telefoon.

Tip: Een bedrukte solar charger is ook een effectief promotiemiddel voor het verspreiden van jouw naam en deze duurzame boodschap.

Meer duurzame tips

Wil je meer weten wat jij als ondernemer kan doen voor het verduurzamen van jouw organisatie en hoe relatiegeschenken hier een rol bij kunnen spelen? Neem een kijkje bij onze duurzame relatiegeschenken of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.