10 duurzame artikelen als alternatief voor uw huidige kantoorartikelen

10 duurzame artikelen als alternatief voor uw huidige kantoorartikelen

Op 22 april is het Earth Day. In het kader van deze dag willen wij u inspireren met handige kantoorartikelen en opvallende weggevers die goed zijn voor het milieu. Door uw huidige kantoorartikelen en give-aways te vervangen door duurzame alternatieven doet u een kleine aanpassing die een grote impact zal hebben op de wereld. Draag ook uw steentje bij en laat u verrassen door deze 10 duurzame artikelen.

Schoolset Eco

De schoolset Eco is niet alleen een handig hulpmiddel voor scholieren. Iedereen kan de goed uitgeruste schoolset gebruiken. Het non-woven etui is gevuld met een liniaal, een balpen, een notitieboekje, een potlood, een gum en een puntensluiter. Allemaal voorzien van een natuurlijke eco-look.

Stylus pen Bamboe

Bent u niet echt op zoek naar een uitgebreide set? Begin klein met een duurzame stylus pen gemaakt van bamboe. De pen heeft een stylusdopje dat het navigeren op touchscreen apparaten extra eenvoudig maakt. Hierdoor zullen uw relaties deze apparaten ook sneller gebruiken. Ideaal wanneer u dit wilt stimuleren om het gebruik van papier tegen te gaan.

Schrijfmap Eco

Toch liever schrijven? Dan wel op FSC gecertificeerd papier. De schrijfmap Eco is een duurzaam artikel dat voldoet aan strenge Europese kwaliteiteisen. Naast het FSC schrijfblok is de schrijfmap ook voorzien van zelfklevende memoblaadjes, een houten pen en een handige opbergvak. Perfect voor uw buitendienst medewerkers! Zo zien uw partners en relaties meteen dat u aan MVO doet.

Notitieblok all-in-one

Het notitieblok is daarentegen weer erg handig om op het bureau te hebben liggen. Deze memohouder met memoblaadjes, post-its, liniaal en pen is gemaakt van gerecycled karton en heeft een duurzame uitstraling. Ideaal wanneer u snel iets moet iets moet neerkrabbelen.

Waterklok Waterworld

Een klok is ook een artikel dat u vaak terug ziet op het bureau. De waterklok Waterworld is een leuk en vooral milieuvriendelijk alternatief voor de bureauklok. Het klokje werkt op water en kan gemakkelijk bijgevuld worden wanneer deze bijna leeg is. Nu heeft u geen batterijen meer nodig!

Gescheiden afvaltassen

Vervang uw normale afvalbak door deze afvaltassen. De set bestaat uit drie afvaltassen voor het scheiden van metaal, papier en plastic. Omdat het open tassen zijn is het heel eenvoudig om het afval erin te gooien en te legen. Dankzij de verschillende kleurtjes weet u precies welke tas waarvoor gebruikt wordt. Hierdoor wordt het een eenvoudig klusje om afval te scheiden!

Solar charger

Een oplader zit tegenwoordig standaard in de tas, want niemand wilt een lege batterij hebben. Een goed alternatief is de solar charger. De solar charger Port kunt u eenvoudig aan de ruit van uw kantoor plakken. Hierdoor wordt het zonnepaneel optimaal benut en vangt u al het zonlicht op. Uiteraard kunt u ook gewoon kiezen voor een portable solar charger die uw relaties altijd bij zich kunnen houden.

USB stick Paper

Zijn er documenten die overgedragen moeten worden? Verminder het printen van papier door deze documenten over te dragen door middel van een USB stick. U heeft een ruime keuze uit diverse modellen en designs, maar de USB stick Paper heeft een unieke duurzame uitstraling die precies aansluit bij de boodschap van Earth Day.

Stappenteller CO2

Om de CO2 uitstoot tegen te gaan wordt er door veel bedrijven gekozen voor medewerkers uit de regio. Een goed idee vinden wij. Helemaal wanneer u uw medewerkers stimuleert om met de fiets of lopend naar het werk te komen. De stappenteller CO2 kan hier een bijdrage aan leveren. Deze stappenteller telt niet alleen het aantal afgelegde kilometers, maar ook de CO2 uitstoot die u bespaart wanneer u dezelfde afstand met de auto zou afleggen. Wanneer u hier een leuke prijs aan hangt zullen uw medewerkers de strijd zeker aangaan.

Dopper Original

Voldoende drinken is goed voor de gezondheid. Helaas sneuvelen hierdoor heel wat plastic of papieren bekertjes. Verras al uw medewerkers met een duurzaam alternatief, de Dopper drinkfles. De dopper kunnen zij zelf vullen met water of sapjes en kan steeds opnieuw gebruikt worden. De vrolijke kleurtjes zorgen bovendien voor een persoonlijke sfeer op de afdeling.

Uiteraard kunt u ook een kijkje nemen in het volledige assortiment duurzame geschenken voor een volledig overzicht van de artikelen. Laat uw duurzame artikelen ook bedrukken met uw logo en/of tekst en laat niet alleen zien dat u maatschappelijk verantwoord onderneemt, maar werk tegelijkertijd ook aan uw naamsbekendheid.