0
maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur
0478 - 557 300

4 relatiegeschenk ideeën voor de horeca

Horeca relatiegeschenkenHet is weer zover, de zomer is in aantocht. De zon schijnt en heel Nederland is te vinden op een terrasje om van het mooie weer te kunnen genieten. Het ideale moment om de aandacht van je klanten langer vast te houden dan alleen tijdens het terrasbezoek. Deel bijvoorbeeld eens verrassende geschenken uit en zorg er voor dat je bezoek vaker terug wil komen.

Betrek je vaste klanten en maak het persoonlijk

In de zomer neemt het aantal klanten in de horeca enorm toe; vooral horecagelegenheden met een terras zitten goed vol in deze tijd van het jaar. Maar waarom komt de klant naar jouw zaak en niet naar die van de buren? Waarom zit hij liever aan jouw tafel dan aan die van de concurrent? Dat verschil zit vooral in de service en de manier waarop het personeel met haar klanten omgaat.

Probeer niet alsmaar nieuwe klanten aan te trekken, maar leg ook vooral de nadruk op je vaste klanten. De meest simpele, maar ook effectieve manier is om je klanten zo nu en dan te belonen. Op die manier geef je de klant het gevoel dat hij wat voor jouw zaak betekent.

#1 Speelkaarten

Speelkaarten stok bedrukken

Een goed relatiegeschenk heeft waarde voor de klant en past bij je bedrijf. Een relatiegeschenk dat uitstekend bij de horecabranche past, is bijvoorbeeld een set speelkaarten. Ideaal, omdat je klant het direct op het terras kan gebruiken.

#2 Zonbescherming

De temperaturen kunnen op het terras behoorlijk oplopen en ook al houden we allemaal van een zonnetje, goede zonbescherming blijft belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een fijne pet of hoed die beschermt tegen de ergste hitte. Andersom kun je je bezoekers in de koudere periode van het jaar verblijden met een warme muts voor op de fiets naar huis.

#3 Flesopener

Natuurlijk zet je je klanten een open flesje fris of bier voor op het terras. Maar als je bezoekers het feestje thuis willen voortzetten of op een andere avond in de achtertuin een drankje willen openen, hebben ze een flesopener nodig. Door een compacte flesopener cadeau te doen aan je bezoekers, hebben ze op elk moment een handige opener in de buurt. Zo worden mensen op een leuke manier en in een positief moment aan jouw bedrijf herinnerd!

Tip: ook kleine flesopeners met een sleutelring doen het vaak goed, omdat deze als sleutelhanger worden gebruikt. Zo komt u nog vaker in beeld met uw opdruk!

#4 Frisse adem

Na wat hapjes en drankjes op het terras is het toch lekker om weer met een frisse adem op pad te gaan. Een mooi, klein relatiegeschenk voor horecagelegenheden is dan ook een pepermuntrolletje of –doosje. Op het papier of blikje kun je dan je bedrijfsnaam en/of logo laten afdrukken, zodat je klant ook later nog aan jouw bedrijf terugdenkt.

 

Heb je zelf nog leuke ideeën voor of ervaringen met relatiegeschenken in de horeca? Of wil je meer weten over het bestellen van een relatiegeschenk bij Van Heijster? Laat het ons weten, wij helpen je graag verder!

Terug naar boven