De voordelen van relatiegeschenken op een rijtje

Vaak zegt merendeel van de mensen het niet belangrijk te vinden om cadeaus te krijgen. Maar stiekem vinden de meesten het krijgen van een cadeau toch leuk en bijzonder. Wat een cadeau nog unieker maakt, is als de gever er echt over na heeft gedacht. Zo werkt het ook bij relatiegeschenken. Een relatiegeschenk kan goed werken als het aansluit bij het imago van het bedrijf, maar ook moet het passen bij de doelgroep die men voor ogen heeft.

Relatiegeschenken worden soms door bedrijven gezien als achterhaald of te duur, maar niets is minder waar! Daarom omschrijven we hieronder graag de voordelen van relatiegeschenken.

Relatiegeschenken zijn relatief goedkoop

Een relatiegeschenk in veelvoud aanschaffen lijkt wellicht een duur grapje, echter valt dit vaak reuze mee. Als u een relatiegeschenk met een advertentie vergelijkt, komt een relatiegeschenk veel goedkoper uit de test. Dit omdat relatiegeschenken een langere ‘houdbaarheid’ hebben. Een advertentie in de krant levert slechts één of hoogstens enkele bewuste contactmomenten op, maar een custom made notitieblokje met uw logo erop, heeft er veel meer. Elke keer als het notitieblokje wordt gebruikt om iets op te schrijven, telt dat als een contactmoment. Ga dat maar eens na!

Relatiegeschenken versterken de relatie

De naam ‘relatiegeschenk’ zegt het al; deze geschenken versterken daadwerkelijk de relatie met uw werknemers en contacten. Men zegt vaak ook: het is goedkoper een bestaande klant te behouden, dan een nieuwe klant binnen te halen. Relatiegeschenken zijn daarom een zeer geschikt middel om uw relaties te behouden en uw banden te versterken. Als het goed is kent u uw klanten en contacten goed, dus kunt u voor hen een passend en persoonlijk cadeau uitkiezen. Een goed gekozen relatiegeschenk kan dan ook veel positieve impact hebben op uw relaties!

De keuze is reuze!

Jaren geleden was het assortiment van relatiegeschenken nog minimaal, tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos! De technieken om producten te laten bedrukken zijn met de jaren flink verbeterd. Dit maakt het mogelijk om meer soorten materialen, en dus meer soorten producten, te bedrukken. Ook kunnen er steeds meer artikelen full colour bedrukt worden met digitale printers.

Een relatiegeschenk kan dus bij een brede doelgroep en voor veel verschillende gelegenheden ingezet worden. Daarnaast kan een relatiegeschenk, doordat er zoveel mogelijkheden zijn, persoonlijker gemaakt worden dan ooit! Ook kunnen er ludieke relatiegeschenken gemaakt worden. Hiermee valt u extra op met uw bedrijf. Kortom: een relatiegeschenk is als middel enorm breed in te zetten!

Bent u op zoek naar een specifiek relatiegeschenk? Bekijk dan onze website voor het complete assortiment relatiegeschenken. Bent u toch zoekende naar iets anders of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!