Wat zegt de capaciteit van een powerbank?

Bent u op zoek naar een bedrukte powerbank om weg te geven aan uw relaties of aan uw personeel? Dan is het natuurlijk wel prettig om te weten wat u precies weggeeft. Wat is mAh? Wat is de capaciteit van een powerbank? Weke powerbank kan ik voor welk apparaat gebruiken? Wij geven u tips waarmee u rekening kunt houden tijdens de keuze voor een powerbank. Ook kan het u helpen in uw beslissingsproces voor de juiste powerbank. Wij zetten alle weetjes op een rijtje.

Wat is mAh nou precies?

mAh is het totale vermogen van energie in een batterij. In dit geval in de batterij van de powerbank. Daarnaast is er ook nog mA. Dat is de snelheid waarmee de powerbank jouw apparaat zal opladen.

Wat is de capaciteit van mijn apparaat?

Voordat u een keuze maakt voor de capaciteit van een powerbank, is het goed om te weten welke capaciteit het apparaat heeft dat u ermee wilt opladen. Dat is natuurlijk lastig als u een powerbank cadeau geeft aan uw relaties.

De volgende gemiddelde kunnen u wel helpen bij deze keuze. De gemiddelde smartphone heeft een capaciteit van 2800 mAh en van een gemiddelde tablet is dit 7000 mAh. Ter illustratie de capaciteit van een iPhone 8 is 1821mAh en van een Samsung galaxy S* is dat 3000mAh.

Welke Powerbank met welke capaciteit kies ik?

Over het algemeen is het advies om een capaciteit gelijk aan of groter dan uw apparaat te kiezen. Houdt u er rekening mee dat er een verschil is tussen de aangegeven capaciteit van een powerbank en de effectieve capaciteit. Gemiddeld genomen ligt de effectieve capaciteit rond 70% van de capaciteit van een powerbank. Dit komt door verschillende componenten van de powerbank die ook energie verbruiken.

Een powerbank van ongeveer 4000mAh zal ongeveer 2800mA leveren. Deze powerbank kan dus een gemiddelde smartphone één keer opladen.

Oplaadtijd

Daarnaast kunt u ook rekening houden met de oplaadduur. Via een simpele rekensom kunt u uitrekenen hoe lang een powerbank er over doet op uw apparaat op te laden. Stel u heeft een telefoon met een capaciteit van 3000mAh en de output van uw powerbank is 1000mA, dan zal uw telefoon binnen ongeveer 3 uur worden opgeladen door deze powerbank.

Oplaadtijd= Batterij capaciteit / output powerbank

Voor een tablet is het sowieso raadzaam om een powerbank met een output van minimaal 2100mA te kiezen.

Conclusie

Wilt u de powerbanken als geschenk aan uw relaties, personeel of klanten geven dan zal een powerbank voldoen die een gemiddelde telefoon kan opladen. De meeste mensen zullen de powerbank namelijk daar voor gebruiken. Wilt u de powerbank echt met een specifiek doel geven, bijvoorbeeld voor het opladen van een bepaalde tablet. Gebruik dan zeker bovenstaande informatie om tot een goede keuze te komen. 

Powerbanks bestellen»